Meny

Totalförsvarets forskningsinstitut

Kontakt
 • Johan Falk

  Enhetschef

  Telekrig mot radiosystem

  tel: 013-37 80 00

  johan.falk@foi.se

  Besöksadress
  Olaus Magnus väg 42, Linköping. Vill du ha mera information om tjänster inom detta område, kontakta Johan Falk.

Jobba med framtidens teknik

När den senaste tekniken inte räcker till, då vänder sig våra uppdragsgivare till oss. När andra fastnar i teorier, testar vi våra produkter i verkligheten. Möt några av dina framtida kollegor.

Labbverksamhet i Linköping, UAV-buret system Ulrika Andersson

Labbverksamhet i Linköping, UAV-buret system, Ulrika Andersson

Man som håller i en antenn

Jag utvecklar helt ny teknik från idé till verklighet, säger Erik Carlsson, civilingenjör

Man som jobbar med en hårddisk

Jag jobbar med ny teknik inom realtidssystem och signalbehandling, säger Rikard Berglund, civilingenjör

Hos oss jobbar alla, oavsett befattning, med att utveckla framtidens teknik. Du kan följa din idé från ritbordet tills den tas i operativ drift. Om du verkligen vill driva den tekniska utvecklingen framåt och samtidigt göra världen säkrare – då är FOI rätt plats för dig.

Sök våra lediga jobb

För signalspaning och störning av komplexa radiosystem krävs ny och innovativ utveckling av algoritmer för att nå framgång. Att ha den näst bästa algoritmen är inte ett alternativ.

I dagens radiosystem används mycket komplexa vågformer för att maximera nyttan. Analys och bearbetning av okända och komplexa radiosystem kräver nu ännu mer av våra signalbehandlingsfunktioner.

Idag är nästan all radiokommunikation krypterad vilket gör att det är svårt att som åskådare avgöra vilken typ av radiosystem som sänder. Vi behöver nu nya metoder för att klassificera och sortera alla typer av radiosystem, troligtvis med hjälp av AI.

När ett system måste ge resultat i toppklass ställer det mycket höga krav på mjukvaran både avseende arkitektur och kodkvalitet. Våra system sträcker sig från labutrustning till skarpa realtidssystem.

Utvecklingen av radiomoduler (RF SoC) gör att vi numera kan integrera ett komplext och högpresterande radiosystem på ett enda chip – miniatyriserat, billigt och programmerbart. När de små chipen inte räcker till använder vi system med stor komplexitet.

FOI växer och naturligtvis ökar samtidigt behovet av goda ledare. Vi söker dig som självständigt vill driva och utveckla en del av verksamheten. Erfarenhet av försvarssystemet är ett krav.

FOI växer och naturligtvis ökar samtidigt behovet av goda ledare. Vi söker dig som självständigt vill driva och utveckla en del av verksamheten. Erfarenhet av att driva komplexa forsknings- eller utvecklingsprojekt är ett krav.

Kontakt
 • Johan Falk

  Enhetschef

  Telekrig mot radiosystem

  tel: 013-37 80 00

  johan.falk@foi.se

  Besöksadress
  Olaus Magnus väg 42, Linköping. Vill du ha mera information om tjänster inom detta område, kontakta Johan Falk.

Senast uppdaterad: 2019-12-09