Start

Rekryteringsprocessen

Här kan du läsa om hur du gör om du vill söka jobb hos oss.

Så här ansöker du

För att söka en utannonserad anställning hos oss, klicka på Ansök som finns längst ner i varje annons. Här hittar du våra annonser:

Lediga jobb

 

Fyll i dina uppgifter i formuläret och svara på eventuella frågor. Bifoga ditt CV/meritförteckning och ett personligt brev. Skicka sedan in din ansökan.

 

När du har skickat in din ansökan får du ett kvitto på att vi har mottagit den. Om du inte får något kvitto har din ansökan inte registrerats och du bör skicka om den, alternativt kontakta rekryterande HR-specialist.

 

Ansökan kan göras ända fram till klockan 24.00 sista ansökningsdagen. Därefter avpubliceras annonsen från listan med aktuella annonser.

 

Urval och intervjuer

När ansökningstiden är slut läser vi alla ansökningar vi fått. Därefter gör vi ett första urval. När vi väljer utgår vi från erfarenhet, utbildning och andra formella krav som vi har skrivit i annonsen.

 

Hur rekryteringsprocessen ser ut kan variera lite beroende på vilken tjänst vi rekryterar till. FOI använder färdighetstester som urvalsmetod i vissa rekryteringar. Om du tillhör dem som bäst uppfyller de formella kraven kommer du att få ett e-mail med en länk till de färdighetstester som vi vill att du genomför. Därefter blir du eventuellt kallad till personlig intervju. I de rekryteringar där vi inte använder färdighetstester kallas du först till en personlig intervju där du träffar den rekryterande chefen och en HR-specialist. Oftast får du komma på två intervjuer. I den första intervjun fokuserar vi på dina erfarenheter och kunskaper, medan vi i den andra ställer frågor om dina personliga egenskaper och förmågor. Om du går vidare efter de personliga intervjuerna kontaktar vi de referenspersoner du angivit, oftast nuvarande och tidigare chefer. Vi kontaktar inga referenser utan att du vet om det.

 

Slutligen kan det hända att vi gör kompletterande djupintervju och tester.


Vi hör av oss med återkoppling

När vi tillsatt en tjänst hör vi av oss till alla som sökt. Om du varit på intervju kontaktar vi dig personligen, annars får du ett meddelande via e-post om att vi tillsatt tjänsten med en annan sökande.

 

En rekrytering tar normalt mellan en till tre månader. Alla anställningar vid FOI är  säkerhetsklassade. Det innebär bland annat att vi måste göra en registerkontroll hos Säkerhetspolisen, vilket kan ta lite tid.

 

Om du har några frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till den HR-specialist som arbetar med rekryteringen.