Kontakt

 • HR

  Har du frågor eller problem i samband med registrering av din ansökan kontakta oss.

  tel: 08-555 030 00

  jobb@foi.se

Möt våra experter

Våra experter berättar om hur de på olika sätt söker efter svaren för en säkrare värld. Genom forskning finner de nya vägar för ett starkare totalförsvar samtidigt som de utvecklas i sin egen expertroll. Gillar du också utmaningar och vill hitta svar på komplexa problem­ställningar? Då vill vi att du söker jobb hos oss!

Johan Falk, forskare FOI

I filmen "David mot Goliat" delar FOI:s forskare Johan Falk med sig av sina kunskaper kring hur en nation framgångsrikt kan försvara sig trots en lägre numerär. Han besvarar frågor som: Vad innebär egentligen militär förmåga? Hur kan AI användas eller påverkas till att ge oss en fördel?

Lisa Rosenqvist, doktor i rymdfysik, beskriver hur vi kan skydda oss mot solstormar.

Man i labb

Rikard Berglund lämnade ett jobb som programmerare inom industrin för att i stället bli forsknings­ingenjör på FOI inom Telekrig mot radio­system. Läs intervjun med Rikard.

man vid fönster

– På FOI ligger fokus på forskningen och inte på att skapa maximal vinst. Det skapar bättre kvalitet och resultat, tycker Christian Valassi, master data- och system­­vetenskap. Läs intervjun med Christian

Man vid dator

– På FOI får jag verkligen vara i förfronten när det handlar om forskning, säger Magnus Pierrau, forskningsingenjör maskininlärning. Läs intervjun med Magnus.

Johan Norberg berättar vad som gör FOI till en särskilt spännande arbets­plats.

man på skjutbana

Tobias Carlberg är maskiningenjör. Hans arbete som forskare handlar till stor del om att verifiera teorier och beräkningar i praktiken. Läs intervjun med Tobias

kvinna framför glasskåp

– Forskningen på FOI är en förutsättning för fred, säger Cecilia Gullström som forskar inom området atmosfär och rymd.
Läs intervjun med Cecilia.

kvinna i flysimulator

– Tycker man att det är roligt att arbeta med problemlösning och framtidssystem är FOI helt rätt arbetsgivare tycker Carine Andersson, master datavetenskap. Läs intervjun med Carine.

Hur upptäcker och röjer man minor under vatten? Lena Lund är doktor i geofysik och jobbar inom undervattensforskning på FOI.

Kontakt

 • HR

  Har du frågor eller problem i samband med registrering av din ansökan kontakta oss.

  tel: 08-555 030 00

  jobb@foi.se

Senast uppdaterad: 2022-05-03