Meny

Totalförsvarets forskningsinstitut

Praktik hos Försvarsanalys

Är du intresserad av att göra skillnad inom försvar och säkerhet, och är i slutskedet av din utbildning? Då är du välkommen att söka praktikplats på FOI:s avdelning för Förvarsanalys.

Analytiker i grupp

Avdelningen för Försvarsanalys forskar och arbetar bland annat inom områdena säkerhetspolitik, försvarsekonomi, operationsanalys och strategiskt planering, krisberedskap och civilt försvar. Våra främsta uppdragsgivare är Försvarsdepartementet, Försvarsmakten och MSB men eftersom säkerhetsfrågorna skär över alla delar av samhället arbetar vi också för många andra departement och myndigheter.

Som praktikant hos oss får du en god inblick i verksamheten och hur det är att arbeta här. Arbetet bedrivs i projekt av varierad storlek och karaktär. Du kommer att arbeta i en forskningsnära miljö, full av engagerade experter och handledare som stöttar dig på bästa sätt.

Det här kan vi erbjuda hösten 2020:  

  • Praktikplats på enheten Asymmetriska hot, arbetet mot terrorism och våldsbejakande extremism
  • Praktikplats på enheten Asymmetriska hot, informationspåverkan
  • Pratikplats på enheten Strategi och Policy
  • Praktikplats på enheten Säkerhetspolitik, inom Rysk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik (RUFS)

För att kunna söka en praktikplats ska du vara student vid universitet, högskola eller annat jämförbart lärosäte. Du går en utbildning där praktik ingår, och är berättigad till högskolepoäng. Ingen ersättning utgår från FOI, och praktiken måste godkännas av din högskola.

Välkommen med din ansökan senast 22 mars!

Mer information och ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Om du har frågor och funderingar kring praktik på Försvarsanalys är du välkommen att skicka ett mail till student.fa@foi.se.
Dela sidan på sociala medier

Senast uppdaterad: 2020-03-04