Meny

Totalförsvarets forskningsinstitut

Praktik hos Försvarsanalys

Är du intresserad av att göra skillnad inom försvar och säkerhet, och är i slutskedet av din utbildning?

Avdelningen för Försvarsanalys på Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, söker engagerade, nyfikna, initiativtagande och samhällsintresserade studenter med god analytisk förmåga och ett stort intresse för försvars- och säkerhetspolitiska frågor. Avdelningen erbjuder praktikplatser på flera av våra enheter inom ramen för ett antal forskningsprojekt.

Försvarsanalys forskar och arbetar bland annat inom områdena säkerhetspolitik, försvarsekonomi, operationsanalys och strategiskt planering, krisberedskap och civilt försvar. Våra främsta uppdragsgivare är Försvarsdepartementet, Försvarsmakten och MSB men eftersom säkerhetsfrågorna skär över alla delar av samhället arbetar vi också för många andra departement och myndigheter.

Du kommer att arbeta vid FOI:s anläggning i Kista, tillsammans med och under handledning av våra analytiker och forskare.

Allmänna krav

För att kunna söka en praktikplats hos FOI ska du vara student vid universitet, högskola eller annat jämförbart lärosäte. Du går en utbildning där praktik ingår, och är berättigad till högskolepoäng. Ingen ersättning utgår från FOI, och praktiken måste godkännas av din högskola.

Kontakt

Välkommen med frågor till student.fa@foi.se.

Sök praktik

Ansökningstiden för praktikplats på Försvarsanalys våren 2020 har gått ut. Vi återkommer med information när det finns nya platser att söka. 

 


Senast uppdaterad: 2019-10-01