Meny

Totalförsvarets forskningsinstitut

Praktik hos Försvarsanalys

Är du intresserad av att göra skillnad inom försvar och säkerhet, och är i slutskedet av din utbildning? Då är du välkommen att söka praktikplats på FOI:s avdelning för Förvarsanalys.

Kajsa Colde, master stats­veten­skap, berättar vad man kan förvänta sig som praktikant på FOI.

Avdelningen för Försvarsanalys forskar och arbetar bland annat inom områdena säkerhetspolitik, försvarsekonomi, operationsanalys och strategiskt planering, krisberedskap och civilt försvar. Våra främsta uppdragsgivare är Försvarsdepartementet, Försvarsmakten och MSB men eftersom säkerhetsfrågorna skär över alla delar av samhället arbetar vi också för många andra departement och myndigheter.

Som praktikant hos oss får du en god inblick i verksamheten och hur det är att arbeta här. Arbetet bedrivs i projekt av varierad storlek och karaktär. Du kommer att arbeta i en forskningsnära miljö, full av engagerade experter och handledare som stöttar dig på bästa sätt.

Söka praktikplats

Ansökningstiden för praktik hos Försvarsanalys hösten 2020 har passerat och nästa gång vi erbjuder praktikplats blir preliminärt våren 2021. Annons brukar komma ut i september för vårens praktikplatser och i februri/mars för höstens praktikplatser.

Följ gärna FOI på LinkedIn, då riskerar du inte att missa nästa tillfälle att söka praktikplats!

Kontakt

Om du har frågor och funderingar kring praktik på Försvarsanalys är du välkommen att skicka ett mejl till student.fa@foi.se

Dela sidan på sociala medier

Senast uppdaterad: 2020-06-26