Meny

Totalförsvarets forskningsinstitut

Praktik hos Försvarsanalys

Är du intresserad av att göra skillnad inom försvar och säkerhet, och är i slutskedet av din utbildning?

Avdelningen för Försvarsanalys på Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, söker engagerade, nyfikna, initiativtagande och samhällsintresserade studenter med god analytisk förmåga och ett stort intresse för försvars- och säkerhetspolitiska frågor. Avdelningen erbjuder praktikplatser på flera av våra enheter inom ramen för ett antal av våra forskningsprojekt.

Försvarsanalys ger kvalificerat analys- och beslutsstöd genom att kombinera forskning med verksamhetsnära stöd till våra uppdragsgivare, i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, MSB och Polisen. Avdelningen arbetar bland annat inom områden som totalförsvar, säkerhetspolitik, operationsanalys, försvarsekonomi och samhällets säkerhet.

Du kommer att arbeta vid FOI:s anläggning i Kista, tillsammans med och under handledning av våra analytiker och forskare.

Allmänna krav

För att kunna söka en praktikplats hos FOI ska du vara student vid universitet, högskola eller annat jämförbart lärosäte. Du går en utbildning där praktik ingår, och är berättigad till högskolepoäng. Ingen ersättning utgår från FOI, och praktiken måste godkännas av din högskola.

Kontakt

Välkommen med frågor till student.fa@foi.se.

Sök praktik

Rekryteringen till praktikplats på Försvarsanalys hösten 2019 är avslutad. Du är välkommen att skicka in din ansökan nästa gång vi söker praktikanter till Försvarsanalys, håll utkik bland våra jobbannonser eller på den här sidan.  

 

Senast uppdaterad: 2019-05-30