Start

Tekniksprånget – praktik som inspirerar

Intresset för en plats på FOI har varit stort de senaste åren och vi fortsätter att erbjuda spännande praktikplatser som ger en inblick i vad ingenjörsyrket innebär.

 

-Dagens konkurrens innebär att kraven höjs på arbetsgivarnas förmåga att särskilja sig från sina konkurrenter för att effektivt nå ut till rätt målgrupp. Enligt en undersökning gjord av FöretagsBarometern, förknippar teknologstudenterna FOI med spännande tjänster, utmanande arbetsuppgifter, innovativ verksamhet samt kreativ arbetsmiljö, säger Gunilla Von Delwig Claus, HR-specialist på FOI.

 

Några kommentarer från tidigare praktikanter:


– Man får göra viktiga saker och det är många olika projekt med stor variation. Det skulle vara kul att jobba här.

 

– Det har gett mig väldigt mycket och jag kan nu tänka mig att fortsätta plugga. Att arbeta som civilingenjör inte alls är tråkigt utan mycket flexiblare än vad jag först anande.

 

– Jag skulle trivas här. Det är mycket variation och stimulerande arbetsuppgifter.

 

Tekniksprånget är ett praktikprogram som ger avgångselever från gymnasieskolornas natur- och teknikprogram chansen att praktisera på ett teknikintensivt företag för att få en bättre bild av vad ingenjörsyrket kan innebära. Praktiken pågår i fyra månader med start varje höst och vår. Tekniksprånget drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) på uppdrag av regeringen för att öka intresset för ingenjörsyrket bland gymnasiestudenter.

 

Sammanhållande och kontaktperson på FOI är Anna Olsson.


Läs vidare på Tekniksprångets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.