Meny

Totalförsvarets forskningsinstitut

Kontakt

Anmälan till lasersäkerhet

För anmälan till endagskursen hos FOI i Linköping ber vi dig att fylla i formuläret nedan och klicka på "Skicka". Vill du anmäla en större grupp, eller önskar du en anpassad kurs på plats hos er, kontakta Johan Öhgren.

Klicka på rutan "Praktisk information" så visas allmän information samt villkor för kursen.

Målgrupp och förkunskaper

Kursen riktar sig till personal inom industri, universitet och högskola, myndigheter och liknande som använder starka lasrar som kan vålla kroppsskada och som behöver kunna handskas med dessa på ett säkert sätt.

Kursen går igenom alla fysikaliska begrepp som behövs, men det underlättar om du har kunskaper i matematik och fysik motsvarande teknisk eller naturvetenskaplig inriktning på gymnasienivå.

Plats

Utbildningen genomförs i FOI:s lokaler i Linköping.

Tider

Kursen startar klockan 9.30 och slutar klockan 16.30.

Inpassering

Inpassering via FOI:s reception från klockan 9.10. Medtag godkänd legitimation, till exempel svenskt körkort.

Personnummer och medborgarskap

I anmälan ber vi om ditt personnummer och huruvida du har svenskt med­borgar­skap eller inte. Detta görs bland annat för att adminis­trera inpasse­ringen till FOI:s lokaler. Även personer som inte innehar svenskt med­borgarskap kan i de flesta fall besöka FOI:s lokaler, men processen är då något mer omfattande. Anmäl dig därför gärna i extra god tid till kursen om du saknar svenskt medborgarskap.

Behandling av personuppgifter

På sidan Behandling av person­uppgifter kan du läsa mer om hur vi behandlar dina person­uppgifter (inklusive personnummer och medborgarskap).

Förtäring

Lunch ingår, därtill kaffe och tilltugg under pauserna.

Kursmaterial

En pärm med allt presentationsmaterial i tryckt form delas ut till deltagarna under kursen. I samband med anmälan får du även förberedelsematerial skickat till dig i elektronisk form.

Bra att ha med

Tag gärna med en miniräknare som klarar de fyra räknesätten samt exponentiering ("x upphöjt till y").

Pris

7 900 kr/person

Bokningsvillkor – Anmälan och avbokning

  • Bokningen blir bindande tre veckor före kurs­datum. Vid avbokning efter denna tidpunkt kommer full kursavgift att debiteras. Bokad kursplats kan dock överlåtas på annan person om så önskas.
  • Kursen kan komma att ställas in från FOI:s sida om antalet anmälda blir för få. Meddelande om eventuellt inställd kurs lämnas senast två veckor före kursdatum.
  • Boka in dig på kursen på anmäl­nings­­sidan. För att boka en hel grupp kontakta Johan Öhgren.

Sista anmälningsdag

Anmäl dig senast tisdagen den 7 april.

På sidan Behandling av personuppgifter finns information om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Angående utbrottet av coronaviruset

Uppdaterad 19 mars

Vi följer kontinuerligt utvecklingen med coronaviruset och hur det kan påverka kursen. Vår ambition är i dagsläget att genomföra kursen som planerat.

Runt månadsskiftet mars/april kommer vi att göra en riskbedömning och värdering tillsammans med anmälda deltagare för att avgöra om kursen kan genomföras enligt plan. I dagsläget gäller att vi inte kan ta emot besökare som har förkylningssymptom eller som varit i utlandet de senaste 14 dagarna.

Vad som gäller kan komma att ändra sig i takt med att kurstillfället närmar sig. Vi uppdaterar informationen efter hand.


Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Senast uppdaterad: 2020-03-19