18 januari 2024

08:30 - 21:00

Digitalt eller på plats hos Försvarshögskolan

Konferens: Spel i försvarssektorn 2024

Den kostnadsfria konferensen Spel i försvarssektorn 2024 samlar ledande experter, speldesigners, forskare och användare från hela försvarssektorn för att dela insikter om den pågående utvecklingen inom spel- och krigsspelsområdet samt dess tillämpningar inom totalförsvaret.

Bild på ett jordklot

Försvarshögskolan och Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, arrangerar konferensen Spel i försvarssektorn 2024. Temat detta år är spel som användbar metod, och äger rum i Försvarshögskolans lokaler. Konferensen vänder sig till dig som arbetar inom Försvarsmakten, myndigheter, näringsliv och högskolor med koppling till försvarssektorn, där det finns ett intresse för kunskapsutveckling med hjälp av spel.

Konferensen erbjuder en unik möjlighet att:

  1. Få inblick i hur bland annat FOI och Försvarshögskolan arbetar med spel och krigsspel.
  2. Mingla med branschexperter och potentiella samarbetspartners.
  3. Diskutera utmaningar och möjligheter inom spelutveckling.
  4. Se praktiska exempel på hur spel använts inom det militära och civila försvaret...
  5. ...och inte minst, delta i spel och spelutveckling.

På plats och online

Vi ser fram emot att ses på Spel i försvarssektorn 2024 och dela en inspirerande och lärorik upplevelse tillsammans. Det kommer att finnas möjlighet att följa konferensen online för dig som inte har möjlighet att komma till Stockholm i januari 2024.

Presentationer och panelsamtal kommer att pågå under hela dagen. På kvällen finns möjlighet att testa olika typer av krigsspel, samt att besöka Försvarshögskolans mäss.

Anmälan

Konferensen är kostnadsfri. Anmäl dig via formuläret på Försvarshögskolans hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.