Läs mer

Om kakor (cookies)

Information om kakor (cookies) på webbplatsen.    

En kaka är en liten textfil som lagras på besökarens dator och som innehåller information. Kakor används normalt för att förbättra webbplatsen för användaren.

 

Det finns två typer av kakor:

 

Den ena typen sparar en fil som ligger kvar på besökarens dator. Den används till exempel för att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål, val och intressen.

 

Den andra typen kallas sessionskaka. Under tiden en besökare är inne på en webbsida, lagras den temporärt i besökarens dators minne. Kakan försvinner när du stänger din webbläsare. Ingen personlig information som till exempel e-post eller namn sparas om besökaren.

 

Om du inte accepterar användandet av kakor kan du stänga av dem via din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en kaka på din dator.

 

På foi.se används kakor i beställningen för rapporter för att underlätta beställning.

 

Även vårt statistikverktyg använder kakor som sänds ut till den besökandes dator. De data vi får in mäter endast det totalt användande av olika delar av webbplatsen och används inte för att spåra enskilda besökares användning av webbplatsen.

 

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, SFS 2003:389, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad dessa kakor används till och hur kakor kan undvikas. Den 1 juli 2011 förändrades lagen vilket innebär att du som besöker en webbplats aktivt kan behöva samtycka till att webbplatsen använder kakor.