Start
lilla_gara_flygbild.jpg.png

Utomhusmätplatsen Lilla Gåra

En unik utomhusmätplats för elektromagnetiska mätningar

 

Mätplats Lilla Gåra är en för Sverige unik mätresurs som har kapacitet att inmäta allt från små till mycket stora objekt. Mätplatsen är främst avsedd för radar- och antennmätningar men den är också idealisk för andra våglängdsområden, till exempel IR och laser. 

 

Mätplats för kvalificerade elektromagnetiska mätningar

Lilla Gåra ligger avskilt och insynsskyddat i ett skogsområde söder om Linköping. Med vår moderna mätutrustning garanterar vi dig noggranna mätningar med hög kvalitet. Om ni vill genomföra mätningar med egen eller delvis egen utrustning kan ni hyra mätplatsen med personal. Förutom att genomföra själva mätningen hjälper vi också gärna till med att analysera och värdera mätdata.

 

Högt, lågt, brett, stort, tungt

I huvudbyggnaden finns kontrollrum, mätutrustning, teknisk verkstad, konferensrum och flera arbetsrum. Ett säkerhetsvalv rymmer objekt stora som en bil. Mätsträckorna spänns upp över en grusplan på 100 x 200 meter. Mätutrustning finns för koherenta radarmätningar inom frekvensområdet 1–110 GHz och för antennmätningar mellan 1 och 220 GHz.

 

Många mätmöjligheter

Med dessa resurser kan ni mäta upp olika sensorprestanda som antenndiagram,

räckvidder och frekvensinnehåll. Objekt kan betraktas i olika vinklar och vid olika frekvenser för att verifiera och validera elektromagnetiska signaturer. Ni kan genomföra samtidiga multisensormätningar och testa och validera sensorer och sensorsystem för säkerhetstillämpningar.

 

Läs mer om Lilla Gåras utrustning och tekniska specifikationer