Läs mer
Start

FOI pratar Totalförsvar och Krisberedskap på Mötesplats Samhällssäkerhet 2017

Sveriges totalförsvar, Våldbejakande extremism, och Informations – och cybersäkerhet är några av de ämnen som kommer att diskuteras på årets Mötesplats Samhällssäkerhet som sker den 28–29 november på Kistamässan i Stockholm. FOI kommer att vara där för att delta i arbetet med att göra Sverige säkrare.

Mötesplatsen är uppdelad i en monterutställning och ett konferensprogram med seminarier och workshops. FOI medverkar i alla olika delar. Du hittar oss i monter F:09 där vi kommer att utföra demonstrationer och där det kommer finnas möjlighet att samtala med forskare och experter. Du hittar oss även i vår innovationslounge i rum M3. FOI är också aktiva på TAMSEC – en mötesplats för forskare, industri, slutanvändare och beslutsfattare – med ett vetenskapligt program för båda dagarna.

 

– Programmet består av nästan 40 seminarier och workshops, med fler än 140 medverkande från över 100 olika aktörer. Att mötas för ett säkrare Sverige har sällan varit så viktigt. SVT Forum kommer även att sända från båda dagarna, säger Henrik Karlsson, Folk och Försvar, programansvarig för Mötesplats Samhällssäkerhet.

 

I konferensprogrammet medverkar FOI med ett antal presentationer – här kan ni lyssna till FOI-medarbetare på mässan:

 

28 november

Ett nytt totalförsvar av Sverige kl. 9.30–10.45 i sal M2 med Ann Ödlund

Troll och alternativa fakta kl. 11.15–12.15 i sal M8 med Magnus Sahlgren
Ett förankrat försvar kl. 15.30–16.15 i sal M1 med Ann Ödlund

 

29 november

Säkerhet i Östersjöområdet kl. 11.15–12.15 i sal M2 med Robert Dalsjö

Informations- och cybersäkerhet i samverkan kl. 13.30–14.30 i sal M8 med Erik Zouave


Innovationslounge

FOI kommer att anordna en innovationslounge i rum M3 med temat ”Krisberedskap 2025”. Där kommer FOI-projektet Samverkansplattform H2020: Säkra samhällen att arrangera ett informationstillfälle kring att Utveckla säkrare samhällen med hjälp av EU-projekt samt två tematiska pass kring Nätverk för nytänkande inom krisberedskapen och Framtiden för svenska testbäddar. Besökare kommer även ha möjlighet att se demonstrationer och presentationer av verktyg och system som kommer att vara redo i en nära framtid för krisberedskapen.

 

Läs mer om Mötesplats Samhällsäkerhet här: http://www.easyfairs.com/sv/moetesplats-samhaellssaekerhet-2017/moetesplats-samhaellssaekerhet-2017/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller följ på Twitter #samsak17.