Meny

Totalförsvarets forskningsinstitut

Kontakt
 • Personalenheten

  Har du frågor eller problem i samband med registrering av din ansökan kontakta oss.

  tel: 08-555 030 00

  jobb@foi.se

Student som gillar utmaningar? Exjobba hos oss!

Är säkerhetspolitik, artificiell intelligens eller signalbehandling ditt stora intresse? Vill du specialisera dig inom detektionsteknik eller statsvetenskap? Exjobb, uppsats-skrivande och praktik är viktiga sätt för FOI att rekrytera framtida medarbetare och hitta våra blivande experter. Kanske är du en av dem? Sist på sidan listas exjobben och praktikplatserna.

Kvinna med drönare - texten Var med och sök svaren för en säkrare värld!

- Mitt exjobb hade betydelse för Sveriges försvar och säkerhet, berättar Malin Johansson. Exjobb, uppsats och praktik på FOI innebär spännande utmaningar samtidigt som du utvecklar din egen kompetens. Du jobbar med komplexa problem i en kreativ miljö tillsammans med kunniga experter. Resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Ditt bidrag till vår forskning leder till en säkrare värld och ett starkare totalförsvar.


Skapa ditt användarkonto och prenumerera på lediga jobb (EasyCruit).länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

När du har ett konto slipper du fylla i dina person­uppgifter varje gång du vill göra en ansökan.

På ditt användarkonto får du också överblick över dina ansökningar, dina personuppgifter och har möjlighet att redigera dessa.

Om du inte hittar den tjänst som du söker bland våra platsannonser kan du prenumerera på våra lediga jobb. Du kan kontinuerligt uppdatera eller ändra dina person­uppgifter.

Har du redan ett konto? Logga in här.

Examensjobb på FOI under 2022

Två forskare utför experiment i tanklabbet

Nya exjobb tillkommer och publiceras kontinuerligt på foi.se. Om du hittar ett exjobb i katalogen, som inte finns på FOI:s webbsida, är du välkommen att komma med en förfrågan om detta exjobb till den mailadress som står på samma sida som exjobbet i katalogen.

Läs om alla våra exjobb som finns i FOI:s exjobbskatalog 2022PDF

Läs om andras erfarenheter av exjobb och praktik på FOI

Hur är det att exjobba på FOI?

Kristoffer Hägglunds exjobb handlade om adapativ kodning och hur man anpassar radiosystem efter omgivningens elektromagnetiska brusmiljö. Exjobbet blev en väg till anställning på FOI.


Hanna Hamrells exjobb handlade om objektdetektion i bilddata och hur man snabbt kan identifiera intressanta objekt i bilder. FOI:s många experter på olika områden gör att man lär sig mycket under sitt exjobb och får bra handledning, tycker Hanna som nu har en anställning på FOI.

Exjobb och praktik

Ort och område

Sista ansökningsdag

Kontakt
 • Personalenheten

  Har du frågor eller problem i samband med registrering av din ansökan kontakta oss.

  tel: 08-555 030 00

  jobb@foi.se

Dela sidan

Senast uppdaterad: 2021-10-06