Möt samhällets framtida utmaningar både militärt och civilt med oss

man och kvinna diskuterar

Hos oss kan du bidra med din expertkunskap till en bättre förståelse mellan total­försvarets aktörer. På FOI kan du kombinera studier, direktstöd och forskning för att tvärvetenskapligt identifiera, beskriva och lösa komplexa problem. Som administrativt stöd för våra forskare får du arbeta strategiskt och operativt med att utveckla och stödja forskningsverksamhetens framtida utmaningar både militärt och i kris.

Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor. Hos oss får du kläcka idéer, utveckla dem och se dem förverkligas hos uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV), Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Polisen. FOI är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. Var med och sök svaren för en säkrare värld.

Hur ska militära insatser bli mer effektiva?

Man och kvinna vid skrivbord

På FOI finns forskar­grupper som fokuserar på Ryssland, Norden, euroatlantisk säkerhet, Afrika och Asien. Förutom säkerhets­politiska analyser bedrivs också strategiska studier av politisk, ekonomisk och militär utveckling samt på olika policy­relevanta teman. Du får arbeta med frågeställningar med särskild relevans för Sverige och Europa, något som kräver att du är beredd att utmana dig själv och din kompetens för att kunna leverera bästa möjliga resultat.

Hur skapar vi förutsättningar för ett toppmodernt forsknings­institut?

I Kista samt på våra övriga orter kan du arbeta strategiskt och operativt med att utveckla och stödja forskningsverksamheten inom de administrativa områden som myndigheten har behov av. Det kan till exempel vara expertstöd inom IT, kommunikation, juridik, HR och säkerhetsskydd.

tre personer går i korridor

Hur bedömer ni rysk framtida militär förmåga?

Senast uppdaterad: 2024-04-29