23 januari 2023

Tre FOI-forskare medverkade under årets riks­konferens

Folk och Försvar genomförde i år sin rikskonferens på plats i Sälen. Årets tema var Nato och EU i en ny säkerhetspolitisk verklighet.

En snöig backe.

Bild hämtad från Folk och Försvar.

Programmet var indelat i 11 block och genomfördes 8–10 januari. Hela programmet finns på Folk och Försvars webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Söndagen den 8 januari medverkade Niklas Rossbach i block 2 I krigets skugga kl. 14.20-16.00 på temat Matkriser och energibrist som säkerhetshot tillsammans med Carl von der Esch från LRF. Övriga medverkande i blocket var Robert Mardini, GD Internationella Röda Korset, Magdalena Andersson (S) och Per Olsson Fridh, GD Folke Bernadotte Akademin. Se en webbsändning på Folk och Försvars YouTube-kanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Måndagen den 9 januari medverkade först Gudrun Persson i block 6 Kriget i Ukraina kl. 16.45 – 18.10 med presentationen Fredlig samexistens mellan Ryssland och Europa – är det möjligt? Se en webbsändning på Folk och Försvars YouTube-kanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs ett FOI-memo som innehåller Gudrun Perssons tal från Folk och Försvars rikskonferens 2022

Därefter medverkade Per-Erik Nilsson på temat Informationskriget – det moderna slagfältet? Övriga medverkande i blocket var Lena Hallin, C MUST, Roger Djupsjö f.d. chef Unifer och Andrii Plakhotniuk, Ukrainas ambassadör i Sverige. Se en webbsändning på Folk och Försvars YouTube-kanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.