Meny

Totalförsvarets forskningsinstitut

Kontakt
 • Personalenheten

  Har du frågor eller problem i samband med registrering av din ansökan eller frågor generellt om rekrytering på FOI, kontakta oss.

  tel: 08-555 030 00

  jobb@foi.se

Student

När du gör ditt exjobb eller praktik hos oss ger vi dig en god inblick i vår verksamhet. Du får jobba i en kreativ miljö tillsammans med engagerade medarbetare. Din insats är värdefull för FOI:s forskning. Du gör skillnad.

På FOI arbetar vi aktivt och långsiktigt för att kunna bereda studenter exjobb, då vi ser att det ger dig som student en inblick i vår verksamhet samt att det också bidrar till vår utveckling. Flera av dem som gjort sitt exjobb på FOI arbetar nu hos oss. Varje år genomförs det ungefär ett 40-tal exjobb på FOI.

Läs intervjuer med tidigare exjobbare på FOI

Examensarbeten

Ort och område

Sista ansökningsdag

Prenumerera på examensarbeten via RSS

Länk till examensarbeten som RSSlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

RSS, Really Simple Syndication, är ett standardformat för att leverera nyhetsrubriker och sammanfattningar. För att bevaka ett RSS-flöde behöver du ett program som kan läsa RSS-formatet. För det finns flera olika program och många av dem är gratis. Programmen meddelar när en ny artikel publicerats. Genom att klicka på en rubrik kan du läsa hela artikeln. Flera moderna webbläsare och e-postprogram har stöd för RSS-flöden.

Ett exjobb på FOI ger dig möjlighet att få nya perspektiv på frågor och få en inblick i den senaste forskningen inom ditt ämnesområde. Sist men inte minst får vi möjlighet att lära känna varandra bättre!

Verksamheten på FOI drivs i ca 300 forskningsprojekt inom ett tjugotal områden. Vi jobbar exempelvis med krishantering, säkerhetsteknik, datafusion, IT-säkerhet, kärnvapenfrågor, skydd mot farliga ämnen, sensorer och ledningssystem

Nedan hittar du våra exjobbsannonser där du även kan lämna din intresseanmälan. Skulle du inte hitta något som passar så kan du även komma med egna förslag till exjobb inom våra kunskaps- och forskningsområden. Titta under Forskning för att hitta kontaktpersoner.

Välkommen till FOI i Linköping på en VIP-kväll för studenter och forskarstuderande. Vi kommer att ge dig en unik inblick i vår verksamhet och berätta varför vi tycker att det är så spännande att arbeta med forskning inom försvar och säkerhet.

Här kan du anmäla ditt intresse för VIP-kvällen den 31 mars 2020

Skapa ditt användarkonto och prenumerera på lediga jobb.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

När du har ett konto slipper du fylla i dina person­uppgifter varje gång du vill registrera en ansökan.

På ditt användarkonto får du också överblick över dina ansökningar, dina personuppgifter och har möjlighet att redigera dessa.

Om du inte finner den tjänst som du söker bland våra platsannonser kan du prenumerera på våra lediga jobb. Du kan kontinuerligt uppdatera eller ändra dina person­uppgifter.

FOI medverkar bland annat på mässor och arbetsmarknadsdagar. Där har du möjlighet att prata direkt med FOI-medarbetare som gärna svarar på frågor och ger dig en inblick i hur deras arbetsdagar kan se ut.

Kommande mässor

7 november på Uppsala universitet, Polacksbacken, ITC

Utnarmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här träffar du medarbetare från avdelningarna Försvarsanalys och Försvars- och säkerhetssystem.

19–20 november på Kungliga Tekniska Högskolan

THS Armadalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här träffar du medarbetare från avdelningarna Försvarsanalys , Försvars- och säkerhetssystem och Ledningssystem.

20 november på Linköpings universitet, campus Norrköping

EDGB LOGINlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här träffar du medarbetare från avdelningen Ledningssystem.

20–21 november på Uppsala universitet

Kontaktdagarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här träffar du medarbetare från avdelningen Försvars- och säkerhetssystem.

28 november på Linköpings universitet

Linkdagarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här träffar du medarbetare från avdelningen Ledningssystem.

Kontakt
 • Personalenheten

  Har du frågor eller problem i samband med registrering av din ansökan eller frågor generellt om rekrytering på FOI, kontakta oss.

  tel: 08-555 030 00

  jobb@foi.se

Senast uppdaterad: 2019-10-17